Uw video digitaal
Digitaliseren van beeld en geluid om uw herinneringen veilig te stellen voor de toekomst
Video materiaal omzetten
Heeft U thuis nog videobanden en heeft U die al een tijd niet bekeken? En heeft u zelfs meerdere soorten videobanden. Wij kunnen die video omzetten naar een digitaal formaat. Omdat videobanden kunnen verouderen en daardoor hun informatie verliezen. Wij zetten al uw videobanden (Video 2000, BetaMAX, VHS, S-VHS, VHS-C, S-VHS-C, Video8, Hi8, Digital8, miniDV, DV, miniDVCAM, DVCAM, HDV) om naar door u gewenste digitale formaat op professionele apparatuur om de beste kwaliteit voor u op te kunnen leveren. Daardoor kunt u de beelden bewaren en uw herinneringen delen met vrienden en familie. Ook voor de Professionele videobanden kunt u bij ons terecht vraag ernaar.
Waarom videobanden digitaliseren
Videobanden zijn magnetische dragers welke door de jaren heen hun informatie verliezen. Het opgeslagen beeld en geluid op de videoband zal hierdoor langzaam vervagen. Onder andere is de beeldinformatie afhankelijk van de kwaliteit van de videoband en de manier waarop deze is bewaard. Als videobanden eenmaal beeld en geluid informatie hebben verloren wordt het moeilijk dit te herstellen. Storingen zijn vaak te zien als stoorstrepen, ruis (sneeuw) of wegtrekkend beeld in de hoeken van het beeld. Daarom is tijdig digitaliseren van videobanden van belang om de kwaliteit van beeld en geluid te behouden. Wanneer een videoband eenmaal is gedigitaliseerd wordt het als een bestand opgeslagen op een harde schijf, zodat het bewaard kan blijven voor langere tijd.
Waarmee video wordt gedigitaliseerd
Wij maken gebruik van professionele studio apparatuur welke bij het digitaliseren van video materiaal de veroudering zoveel als mogelijk verbeterd. Trekkende beelden en stoorstrepen wordt met een ‘Time Base Generator’ (TBC) voorkomen. Ook maken we gebruik van moderne digitale technieken, die de beelden verder verbeteren. Hiervoor maken we gebruik van ‘Broadcast industrie(TV)’ professionele apparatuur, zoals de Blackmagic Teranex of de AJA FS3 (merknamen). Deze verbeteren het beeld en geluid aanzienlijk, waardoor minder ruis en stabiele beelden worden gerealiseerd. Het digitaliseren levert een strak en helder eindresultaat op.
Het resultaat van video digitaliseren
Als Uw videobanden zijn omgezet naar een digitaal formaat stoppen we het verouderingsproces en kunt U langer van het materiaal genieten. Daardoor kunt U familie historie, vakantie, feestelijkheden, zoals huwelijken en de geboorte van uw kinderen voor altijd veilig stellen. De door U opgenomen herinneringen zijn vaak onvergetelijk en moeten behouden blijven. Ook wordt het eenvoudiger om er een back-up of kopie van te maken en deze te delen onder uw familie en kinderen. Als uw videobanden zijn gedigitaliseerd kunt u het materiaal eenvoudig bekijken op een PC, laptop of op uw televisie toestel. De bestanden kunnen in diverse digitale formaten worden opgeleverd. Meestal zal dit een MP4 bestand zijn welke uitstekend zijn te bekijken op de genoemde afspeel apparatuur. Voor al uw digitalisatie klussen bent U bij ons aan het juiste adres. Wij hebben jaren lange ervaring en kunnen U met de beste apparatuur van dienst zijn.
Type video banden
Videobanden analoog formaat
Analoge videobanden zijn er sinds 1975 (Sony met Betamax), in 1976 (JVC met VHS) en 1979 (Philips met Video2000). Later is er voor VHS een verbeterde versie met een hogere kwaliteit gekomen S-VHS (Super-VHS) en een kleinere band voor in de Camcorders (S)-VHS-C. Ook Sony kwam met een nieuwe band formaat namelijk Video8 in 1985 en later Hi-8 in 1989, die uitstekend geschikt waren voor in Camcorders.
Videobanden digitaal formaat
Digitale videobanden zijn rond 1995 gekomen en hebben een betere kwaliteit als de voorgaande analoge videobanden. Het videoband systeem DV, DVCAM, DVCPRO en HDV zijn voorbeelden van digitaal opgeslagen signaal op videobanden uit die tijd. Het Video8 en Hi-8 systeem heeft nog een korte periode een digitale versie gekregen namelijk Digital8.
Buiten de genoemde consumenten videobanden kunnen we ook de professionele formaten voor u omzetten.
Type video disks
De DVD disk
Naast de videoband is in 1995 de DVD geintroduceerd door verschillende merken (Sony, JVC, Philips, enz). De DVD (Digital Versatile/ Video Disc) nam het al snel over van de videoband als het gaat om de voorbespeelde films. Deze glimmende zilveren schijven werden al snel populair. Het opnemen op een DVD kwam wat later en begon ook het zelf opnemen van programma’s over van de videoband. De DVD is nog steeds een vaak gebruikte beeld en geluid drager.
De Blu-Ray Disk
Met de opkomst van de High Definition (HD) beelden is de Blu-Ray Disk ontstaan. De blauwe schijven hebben dezelfde grootte als de DVD en kunnen veel meer gegevens opslaan.
Toen in 2010 de USB of Solid state dragers SSD (drives) binnen het bereik van de consument kwamen namen deze het veelvuldig over van de disks.